Annonce

Annonce

Hænder skriver på computer-tastatur

Ifølge Landbrug & Fødevarer er landmænd og konsulenter bagud med 3.000 EU-ansøgninger sammenlignet med sidste år. Det skyldes, at Landbrugsstyrelsens tast-selv fortsat er ramt af massive IT-problemer. Foto: Colourbox

L&F vil have ansøgningsfrist udskudt

Landbrugsstyrelsens IT-system skaber igen i år problemer for konsulenter og landmænd, der skal indsende EU-ansøgninger. Landbrug & Fødevarer opfordrer derfor til en udskydelse af fristen.

Endnu engang skaber IT-fejl problemer for landmænd og konsulenter, der skal bruge Landbrugsstyrelsens tast-selv til at indsende EU-ansøgninger. Der er frist d. 22. april, men Landbrug & Fødevarer opfordrer nu Landbrugsstyrelsen til at udskyde denne frist med en uge.

Ifølge L&F er erhvervet på nuværende tidspunkt bagud med 3.000 ansøgninger sammenlignet med sidste år. Det skriver Landbrugsavisen.

De første tre uger kunne økologer desuden ikke indsende ansøgninger, da indberetningen af de nye sædskiftekrav drillede i systemet. Siden har bl.a. manglende kvitteringsbreve og langsomme markkort yderligere forsinket arbejdet.

"Konsulenterne kan simpelthen ikke nå i mål med de mange graverende fejl i tast-selv, de har oplevet, som har forsinket deres arbejde helt urimeligt," siger EU- og klimadirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring.

EU-ansøgningen består bl.a. af den årlige ansøgning om landbrugsstøtte, og for økologerne er det samtidig en obligatorisk indberetning af deres økologiske produktion.

Ansøgningsfristen er i år på forhånd gjort en uge længere end sidste år, hvor fristen netop endte med at blive udskudt pga. IT-problemer.

Flere artikler fra samme sektion

Mangel på økologisk udsæd

Der er mangel på økologisk udsæd dette forår, og for flere arter er der udsolgt af økologisk såkorn. Det gælder bla. havre og vårbyg. På den baggrund har Landbrugsstyrelsen ændret klassifikationen for flere arter til ”Til bekræftelse” i OrganicXseeds (OXS).

22-03-2024 3 minutter

Ny metode til grødeskæring kan være til gavn for både miljø og landmænd

Gennem et stort forskningsprojekt lavet på 65 strækninger i fynske vandløb i samarbejde med 130 lodsejere, er det fundet en ny grødeskæringsmetode, der både er til gavn for miljøet og lodsejernes afvandingsinteresser.

21-03-2024 3 minutter

Sådan lagrer du kulstof og skaber en mere frugtbar jord

FAGLIGT TALT: Jorder, hvor man arbejder med at lagre kulstof, kommer ind i en positiv spiral, som gradvist gør dem mere robuste over for klimapåvirkninger og i stand til at afbøde virkningerne af ekstrem nedbør og tørke på planter.

14-03-2024 4 minutter Fagligt talt,   Jordfrugtbarhed,   ØkologiRådgivning Danmark